Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin cenio Čurkinov talenat za diplomatiju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin uputio saučešće zbog iznenadne smrti stalnog predstavnika Rusije pri UN Vitalija Čurkina.
"Predsednika je rastužila vest o smrti Vitalija Čurkina. Predsednik države izuzetno je cenio Čurkinov profesionalizam i diplomatske talente. Predsednik je izrazio saučešće njegovoj porodici i ruskom Ministarstvu spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova povodom smrti Vitalija Čurkina", naveo je Peskov, prenosi Tas.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin iznenada preminuo u Njujorku, samo dan pre svog 65. rođendana, preneli su ruski mediji.
U saopštenju Ministarstva se navodi da je reč o "izuzetnom ruskom diplomati", koji je pre nego što je postavljen na mesto ambasadora Rusije u UN u maju 2006. godine bio ambasador Rusije u Belgiji i Kanadi, kao i ambasador za veze sa NATO i Zapadnoevropskom unijom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Ukrajinsko blokiranje rezolucije o Čurkinu izvan granice dobra i zla

Izvor: Vostok.rs, 21.Feb.2017, 14:53

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da ukrajinsko blokiranje zvaničnog saopštenja SB UN zbog smrti stalnog predstavnika Rusije pri UN Vitalija Čurkina nije toliko važno kada se pogleda koliki je gubitak ruske diplomatije.. . „Vest je zaista tragična. Vi znate da je predsednik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.