Putin će povući vojsku: Ovo je uslov....

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 16:20

Putin će povući vojsku: Ovo je uslov....

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je juče da je njegova zemlja spremna da pregovara o mirovnom sporazumu.

To bi značilo da bi Ukrajina morala da se odrekne približno 20 odsto svoje teritorije.

"Zapravo, nacrt ovog sporazuma je usaglašen, ali nakon povlačenja naših trupa iz Kijeva — a od nas je zatraženo da to učinimo kako bismo stvorili uslove za zaključivanje konačnog sporazuma — >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti u Kijevu su odustale od svih prethodnih sporazuma".

"Naravno, neću sada da govorim o detaljima onoga što smo dogovorili, verovatno to neće biti baš korektno", rekao je on na jučerašnjem sastanku sa afričkim liderima.

Moskva je tvrdila da je povlačenje iz ukrajinske prestonice "gest dobre volje", ali posmatrači kažu da je Rusija bila primorana na taj potez i da je morala da koncentriše svoje snage bliže svojoj granici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.