Putin: Za napad na Krimu krive i društvene mreže

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Za napad na Krimu krive i društvene mreže

Tragedija na tehničkom koledžu u krimskom gradu Kerču je, između ostalog, rezultat globalizacije putem društvenih mreža i interneta, sa mnogo štetne sadržine po mlade ljude koji tamo žive, kaže Vladimir Putin dan posle napada.

"Jučerašnja tragedija je očigledno rezultat globalizacije, između ostalog, ma kako to čudno izgledalo. Na društvenim mrežama i na internetu vidimo da se tamo formiraju zajednice. Sve je počelo s dobro poznatim tragičnim događajima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u školama u SAD", rekao je Putin, govoreći na plenarnom sastanku Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj", prenosi Tass.

U međuvremenu, vlasti Krima ispituju mogućnost da je napadač na koledžu u Kerču imao saučesnika.

Iako je prvobitno bilo objavljeno da je student Vladislav Rosljakov sam izveo napad u školi, vlasti veruju da mu je možda neko pomogao u pripremi napada, prenela je agencija Rojters.

Krim: Broj mrtvih raste, među njima 11 maloletnika

Rosljakov (18) je juče prošao kroz zgradu koledža pucajući na studente pre nego što se ubio.

Vlasti su saopštile da slučaj vode kao masovno ubistvo, a ne terorizam, na šta se prvobitno sumnjalo.



Izvor: RT en Español/YouTube

Broj žrtava napada na koledžu u Kerču na Krimu povećan je na 21, javio je Tas s, pozivajući se na neimenovane medicinske izvore.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.