Izvor: RTS, 15.Okt.2021, 14:56

Putin: Talibani će se teško odreći prihoda od droge

Talibani su se ranije borili protiv narkotika u Avganistanu ali u današnjoj situaciji teško će se odreći svojih izvora prihoda, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Prema njegovom mišljenju, trenutno će im biti problematično da se odreknu tih izvora prihoda, naročito zbog ekonomske krize u Avganistanu.

"Uprkos obećanjima da će se boriti protiv proizvodnje narkotika, u realnosti ne znam da li će talibani to uspeti, bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da žele to ili ne. Oni su to radili i uspešno tokom prethodne vladavine u Avganistanu, rekao je Putin na onlajn samitu Zajednice nezavisnih država.
Problem proizvodnje droge u Avganistanu i njeno krijumčarenje iz zemlje je akutan, ocenio je Putin, prenosi Tas.
"Avganistan ostaje najveći snabdevač opijata globalno, snabdeva i do 90 odsto svetskog tržišta", rekao je ruski predsednik.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin: Talibani će se teško odreći prihoda od droge uprkos obećanjima

Izvor: Blic, 15.Okt.2021

Talibani su se ranije borili protiv narkotika u Avganistanu, ali u današnjoj situaciji teško će se odreći svojih izvora prihoda, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.