Putin: Strateško partnerstvo Rusije i Kine sve više jača

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Strateško partnerstvo Rusije i Kine sve više jača

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je čestitku predsedniku Narodne Republike Kine, Ksi Đinpingu, povodom Dana državnosti i 69. godine osvianja NR Kine, te je naglasio da rusko-kinesko strateško partnerstvo sve više jača.

"Pod Vašim rukovodstvom, Kina je ostvarila impresivan uspeh, a kineska ekonomija raste brzo, blagostanje građana vaše zemlje raste. Planovi za dugoročni razvoj nacionalne ekonomije odobravaju se do 2035. i do 2050. godine, a autoritet Pekinga na svetskoj sceni jača", navodi se u čestitki.

Putin je takođe pohvalio razvoj rusko-kineskog strateškog partnerstva, koje sve više jača.

"Dve države grade politički dijalog, uzajamno korisnu saradnju u trgovinskoj, ekonomskoj, naučnoj, tehničkoj, humanitarnoj i drugim oblastima, kao i koordinaciju napora za rešavanje nužnih regionalnih i globalnih problema", navodi se u telegramu.

Predsednik Ruske Federacije takođe je potvrdio svoju spremnost da nastavi sa tesnom saradnjom sa predsednikom Đinpingom na bilateralnom i međunarodnom planu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.