Putin: Strane trupe da se povuku iz Sirije, i mi ćemo

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Strane trupe da se povuku iz Sirije, i mi ćemo

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva želi da se sve strane vojne snage povuku iz Sirije po završetku rata i istakao da bi i ruske snage to učinile kada bi sirijska vlada zatražila, javlja AP.

U građanski rat u Siriji, Rusija se umešala 2015. pružajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podršku dugogodišnjem savezniku, predsedniku te zemlje Bašaru al Asadu i pružajući pomoć vladi da ponovo zauzme veliki deo teritorije koji je bio pod kontrolom pobunjenika.

Agencija podseća da Rusija trenutno upravlja vazdušnom i vodenom bazom u Siriji.

Kremlj je kritikovao umešanost američke vojske u Siriji navodeći da za tako nešto nije bilo odobrenja ni od strane UN ni sirijske vlade.

Kako britanski Rojters prenosi, Putin je kazao da je prisustvo američkih snaga u Siriji narušilo karakter Ujedinjenih nacija.

Govoreći na konferenciji o energiji u Moskvi, Putin je kazao da bi sve inostrane trupe trebalo da napuste Siriju nakon završetka rata, a na pitanje da li bi je i ruske snage napustile, on je odgovorio potvrdno, pod uslovom da sirijska vlada to zatraži.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.