Putin: »S-300« nije prijetnja po Izrael

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: »S-300« nije prijetnja po Izrael

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom da protivvazdušni sistem "S-300" nije prijetnja po Izrael, saopštio je danas Kremlj.

U saopštenju se navodi da je Putin u razgovoru sa Netanjahuom objasnio razloge za odluku Moskve da ukine embargo na prodaju ovog sistema Iranu.

Putin je naglasio da je "S-300" defanzivno oružje i da ne predstavlja prijetnju po Izrael.

Ruski predsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << juče je ukinuo zabranu isporuke ovog sistema Islamskoj Republici.

Netanjahu je rekao Putinu da je Izrael "užasnut" povodom odluke o ukidanju embarga i da će taj korak samo "povećati agresivnost Irana u regionu i destabilizovati bezbjednost na Bliskom istoku". /kraj/ml

Njemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izrazio je danas protivljenje zbog odluke Moskve da pripremi isporuku protivraketnog sistema "S-300" Iranu.

"Usred smo procesa. U ovoj fazi previše je rano govoriti o nagradama", rekao je Štajnmajer uoči početka sastanka ministara spoljnih poslova G7 u njemačkom gradu Lubeku.

Kremlj je ranije potvrdio da je počela implementacija dogovora "nafta za hranu" između Rusije i Irana, a zvaničnici su istakli da je put otvoren da Moskva isporuči protivraketni sistem "S-300" Teheranu.

Posljednja saopštenja iz Moskve objavljena su u vrijeme kada se vode politički osjetljivi pregovori Irana i SAD, Britanije, Francuske, Rusije, Kine i Njemačke o spornoj namjeni nuklearnog programa Teherana.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin razgovarao telefonom sa Netanijahuom o "S-300"

Izvor: Blic, 14.Apr.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da protivvazdušni sistem "S-300" nije pretnja po Izrael, saopštio je danas Kremlj...U saopštenju se navodi da je Putin u razgovoru sa Netanijahuom, koji je trajao skoro jedan sat, objasnio...

Nastavak na Blic...

Putin: Rakete S-300 imaju odbrambenu ulogu

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2015, 10:10

15.04.2015. -..U telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom ruski predsednik Vladimir Putin je istakao da raketni sistem S-300 ima odbrambenu ulogu i da neće predstavljati pretnju za Izrael ili bilo koju drugu zemlju na Bliskom istoku...Putin je uverio izraelskog premijera...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.