Putin: Rusija treba da obnavlja pozicije na Kubi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija treba da obnavlja pozicije na Kubi

MOSKVA - Za Rusiju je neophodno da obnavlja pozicije na Kubi i u drugim regionima, izjavio je danas ruski premijer Vladimir Putin na zasedanju prezidijuma ruske vlade.

Na sednici je vicepremijer Igor Sečin referisao o poseti ruske delegacije Kubi, od 30. jula do 1. avgusta, ističući da se bivši kubanski lider Fidel Kastro "sa zahvalnošću seća" kontakata sa Putinom.

Šečin je rekao da se sreo sa šefom države Raulom Kastrom, koji je uputio pozdrave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Putinu.On je, takođe, izjavio da su usaglašavani prioritetni pravci saradnje u energetici, rudarstvu, industriji, saobraćaju, turizmu, poljoprivredi, zdravstvu, komunikacijama i bankarstvu.

Tokom posete je potpisano i nekoliko sporazuma, uključujući ugovor o kupovini aviona "Tu-204', aviomotora i o organizaciji montažne proizvodnje vozila "Kamaz" na Kubi.

Nedavno je ruska štampa spekulisala, pozivajući se na "visokorangirane izvore", o mogućnosti da se ruski strateški bombarderi stacioniraju na Kubi.

Na sajtu "Kubadebate" objavljen je članak Fidela Kastra, u kojem je pohvaljen njegov brat Raul, zbog uzdržanosti povodom pisanja ruske štampe, zasnovanog na "hipotezi izrađenoj povodom američke upornosti u realizaciji ideje instaliranja radara i instalacija nuklearnog štita u neposrednoj blizini granica te velike države".

"Ne treba se, tim povodom, pravdavati i objašnjavati pred SAD ", napisao je Kastro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin za ponovno uspostavljanje ruskog prisustva na Kubi

Izvor: Kurir, 04.Avg.2008

MOSKVA, 4. avgusta 2008. (Beta-AP) - Ruski premijer Vladimir Putin založio se za to da Rusija povrati svoju uticajnu ulogu na Kubi, bivšem savezniku za vreme hladnog rata, preneli su danas ruski mediji. "Treba da ponovo uspostavimo našu poziciju na Kubi i u drugim zemljama", rekao je Putin kako prenosi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.