Putin: Rusija spremna da učestvuje na samitu Arktičkog saveta

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija spremna da učestvuje na samitu Arktičkog saveta

Rusija je spremna da učestvuje na samitu Arktičkog saveta koji planira da organizuje Finska, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa finskim kolegom Saulijem Ninisteom u Sočiju.


„Znamo za vašu ideju da organizujete samit Arktičkog saveza i spremni smo da razgovaramo i odmah mogu da kažem da smo spremni da učestvujemo u ovom radu“, rekao je Putin.


Ruski predsednik je rekao da sa finskim liderom na današnjem sastanku planira da razgovara o ekonomskim vezama dveju zemalja i da je Moskva zadovoljna njihovim razvojem.


Na početku sastanka u Sočiju, predsednik Finske Sauli Niniste pozdravio je ruskog predsednika na ruskom jeziku.


„Mnogo vam hvala. Soči i sunce, to je skoro jedno te isto. Lepo je doći ovamo“, rekao je on.


Putin mu je na ovim rečima zahvalio na finskom jeziku. 


Ruski predsednik je finskom kolegi zahvalio na organizaciji svog sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.


„Nedavno sam imao zadovoljstvo da budem u Helsinkiju, gde sam se sastao sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država. Želim da se još jednom zahvalim za gostoprimstvo i za dobru organizaciju našeg rada“, rekao je Putin na bilateralnom sastanku.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.