Putin: Rusija će odgovoriti na drskost SAD

Izvor: B92, 27.Jul.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija će odgovoriti na drskost SAD

Rusija će odgovoriti na "drskost" SAD čiji je Kongres usvojio zakon o jačanju ekonomskih sankcija Rusiji, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je dodao da još ostaje da se odredi kakav će biti ruski odgovor.

"Ako je to zaista slučaj (odobravanje sankcija), to izaziva duboko žaljenje zato što takve akcije impliciraju otežavajuće okolnosti i naročiti cinizam", rekao je on na konferenciji za novinare sa finskim predsednikom.

To je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako je istakao, očigledan pokušaj da se iskoristi geopolitičke prednosti u konkurentnosti ekonomskih interesa na štetu saveznika, prenosi Tass.

On je rekao da će Rusija odgovoriti na sankcije kad budu videle konačnu verziju zakona o čemu trenutno raspravlja Senat.

"Mi se ponašamo veoma oprezno i strpljivo, ali u nekom trenutku ćemo morati da odgovorimo. Nemoguće je beskrajno tolerisati drskost prema našoj zemlji”, istakao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.