Putin: Pad rublje otvara nove mogućnosti

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pad rublje otvara nove mogućnosti

21.01.2016. -

Predsednik Rusije Vladimir Putin ubeđen je da je ruski biznis „izdržao“ ekonomsku krizu u Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin na forumu „Podrška Rusije“ pod nazivom „Mali biznis — nacionalna ideja?“ izjavio je da je ruski biznis izdržao ekonomsku krizu u Rusiji.

„Dve poslednje godine su bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << prilično teške za ekonomiju, objektivne poteškoće dotakle su praktično sve njene sektore, ali treba navesti da je biznis u celini izdržao, uključujući i mali“, uveren je ruski predsednik.

Štaviše, predsednik je ubeđen da pad rublje i kursna razlika treba da se iskoriste, jer se „otvaraju nove mogućnosti za biznis“.

Prema njegovim rečima, mali i srednji biznis treba da budu okosnica razvoja ruske ekonomije.

„Sada smo govorili sa vašim kolegama — čak se otvaraju neke dodatne mogućnosti, imajući u vidu kursnu razliku i neke mogućnosti na tržištima“, dodao je predsednik.

Ranije je saopšteno da je kurs dolara tokom trgovanja prešao 80 rubalja, dok se evro približio 88 rubalja.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.