Putin: Optužbe iz Češke na račun Rusije su apsurdne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 21:49

Putin: Optužbe iz Češke na račun Rusije su apsurdne

Predsednik Rusije Vladimir Putin je komentarisao odnose sa Češkom tokom današnjeg telefonskog razgovora sa kolegom iz Francuske Emanuelom Makronom, naglašavajući apsurd akcija i optužbi Praga na račun Rusije, saopšteno je iz pres službe Kremlja.

"Na Makronov zahtev, Putin je komentarisao trenutno stanje rusko-čeških odnosa, naglašavajući apsurdnost optužbi koje su stigle iz Praga, kao i preduzetih akcija", navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Češka je polovinom meseca optužila Rusiju da njena dva agenta stoje iza eksplozije u selu Vrbjetice 2014. godine, kada su poginule dve osobe, pa je usledilo proterivanje ruskih diplomata iz Praga, na šta je Moskva odgovorila proterivanjem 20 čeških diplomata iz Rusije.

Putin i Makron razgovarali o Ukrajini i Navaljnom

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov kolega iz Francuske Emanuel Makron razgovarali su danas telefonom o Ukrajini i opozicionom lideru koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, Alekseju Navaljnom, saopšteno je iz Kremlja.

Putin je skrenuo Makronovu pažnju na "provokativne akcije" koje Kijev izvodi na istoku Ukrajine, dodaje se u saopštenju Kremlja koje je preneo Rojters.

Predsednici dve zemlje su potvrdili nameru da nastave saradnju na principima Normandijskog formata povodom situacije u Ukrajini.

Normandijski format okuplja čelnike Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske, kako bi pomogli u okončanju sukoba u istočnoj Ukrajini između ukrajinskih i proruskh snaga.

Rusija proterala italijanskog diplomatu

Rusija je, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Italije, proglasila pomoćnika italijanskog vojnog atašea za personu non grata, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pomoćniku italijanskog atašea naloženo je da napusti Rusiju u roku od 24 sata.

U saopštenju je navedeno da je italijanski ambasador u Moskvi Paskvale Teračano danas pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota kojom se pomoćnik vojnog atašea proglašava za personu non grata kao odgovor na, kako se ističe, neprijateljske i neosnovane postupke italijanskih vlasti prema vojnom atašeu u ruskoj ambasadi u Rimu, preneo je Tas s.

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je potez Rusije neosnovan i nepravedan, preneo je Rojters.

Krajem marta Italija je proterala dvojicu ruskih diplomata nakon što je policija saopštila da je uhapsila jednog italijanskog oficira koji je, kako je navedeno, predavao tajna dokumenta jednom ruskom oficiru u zamenu za novac.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Apsurdno"

Izvor: B92, 26.Apr.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin je komentarisao odnose sa Češkom tokom današnjeg telefonskog razgovora sa kolegom iz Francuske Emanuelom Makronom...On je naglasio apsurd akcija i optužbi Praga na račun Rusije, saopšteno je iz pres službe Kremlja..."Na Makronov zahtev, Putin je komentarisao trenutno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.