Putin: Kada smo zajedno, očekuju nas pobede

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Kada smo zajedno, očekuju nas pobede

  Predsednik Vladimir Putin zahvalio se Srbiji i njenom narodu na srdačnoj dobrodošlici. Na pitanje o rešenju kosovskog pitanja, Putin je poručio da je nužno da se poštuju dogovori i međunarodni sporazumi. „Nema Zajednice srpskih opština. Gde su srpski policajci i graničari koje predviđa Rezolucija 1244. Mora se više poštovati međunarodno pravo da bi se došlo do pravednog rešenja“, rekao je predsendik. Dodao je da po Rezoluciji 1244 na Kosovu treba da bude prisutna srpska policija i vojska, te je upitao - "A gde su oni?"
"Ruski stav je poznat i slažemo se da je neophodno uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije UN 1244", istakao je Putin na konferenciji za štampu nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Izrazio je žaljenje što su prištinske vlasti u proteklo vreme preduzele provokativne korake.  S tim u vezi je ocenio da je odluka o transformaciji KBS u vojsku kršenje Rezolucije 1244, koja je dopušta bilo kakvo formiranje vojske, osum prisustva vojnog kontingenta UN. Komentarišući veliki broj ljudi na beogradskim ulicama koji se okupio da ga pozdravi, Putin je rekao da je za njega to neočekivano. „Mi se jako toplo odnosimo prema ovakvom prikazivanju prijateljstva“, navevo je Putin. Kako je rekao, odnosi Srbije i Rusije nisu od juče, nego su se stvarali tokom vekova. „Kada smo zajedno, očekuju nas pobede“, poručio je predsednik Putin narodu koji je na ulicama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.