Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Fidel je bio iskren i pouzdan prijatelj Rusije

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio je Fidela Kastra, lidera kubanske revolucije koji je preminuo u petak uveče u 91. godini.

On je Fidela nazvao "simbolom jednog razdoblja" i "iskrenim i pouzdanim prijateljem Rusije", saopštio je Kremlj, javlja AFP.

"Ime ovog istaknutog državnika se s pravom smatra simbolom jednog razdoblja u novijoj istoriji svijeta", napisao je Putin u telegramu kubanskom predsjedniku i Fidelovom bratu Raulu Kastru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << navodi se u saopštenju.

Ruski predsjednik je, izrazivši saučešće narodu i Vladi Kube povodom smrti vođe kubanske revolucije, istakao da je Fidel Kastro bio "iskren i pouzdan prijatelj Rusije".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.