Putin: Evropo, mi smo spremni da dođemo na pola puta

Izvor: B92, 17.Jun.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Evropo, mi smo spremni da dođemo na pola puta

Sankt Peterburg -- Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je Evropsku uniju da "obnovi saradnju" s Rusijom i rekao da je Moskva spremna da "dođe na pola puta".

Kako je istakao, na drugoj strani i Evropa mora da bude spremna na kompromise.

"Mi nismo kivni i spremni smo da se nađemo na pola puta. Ipak, u toj igri mora da učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvoje", rekao je Putin u Sankt Peterburgu.

Ruski predsednik je rekao da su kontakti s predstavnicima iz "poslovnih krugova Nemačke i Francuske" pokazali da je evropski biznis spreman da sarađuje sa Rusijom.

"Političari bi trebalo da se nađu na pola puta sa biznismenima, da pokažu mudrost i fleksibilnost. Potrebno je da povratimo poverenje u rusko-evropske odnose i da uspostavimo ponovo saradnju na različitim nivoima", rekao je Putin. Istovremeno, stigla je vest da je Evropska unija produžila sankcije za Krim i Sevastopolj.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN PORUČIO EU: Obnovimo saradnju, nađimo se na pola puta

Izvor: Kurir, 17.Jun.2016

...Govoreći na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da je Rusija spremna da izađe u susret, ali je napomenuo da onda i EU mora biti spremna na kompromise.."Nismo ni na koga kivni i spremni smo da se sastanemo sa evropskim partnerima na pola puta Međutim, to nikako ne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.