Putin: Dan trijumfa nepobedivih patriotskih snaga

Izvor: Večernje novosti, 09.Maj.2014, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Dan trijumfa nepobedivih patriotskih snaga

MOSKVA - Na vojnoj paradi povodom obeležavanja 69. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, predsednik Rusije Vladimir Putin je pohvalio snagu trijumfalnog ruskog patriotizma. "Ovo je dan trijumfa nepobedivih patriotskih snaga, kada svi mi naročitio snažno osećamo šta znači biti odan domovini i koliko je važno da ljudi budu u stanju da zastupaju svoje interese", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poručio je ruski predsednik, navodi AFP. Putin je kazao da je Dan pobede i dalje glavni praznik u Rusiji. "Od okončanja velikog patriotskog rata prošlo je 69 godina. Ali 9. maj je bio i biće naš glavni praznik. To je dan nacionalnog trijumfa i nacionalnog ponosa, dan žalosti i večnog pamćenja", izjavio je on. U tradicionalnoj paradi na Crvenom trgu učestvovalo je više od 11.000 vojnika i oficira oružanih snaga, policajaca, kadeta vojnih koledža i akademija, kao i kadeta vojne i mornaričke škole. Paradom je komandovao general-pukovnik Oleg Saljukov koji je glavnokomandujući kopnenih snaga, navodi Itar-Tas s. Predsednik Putin, koji je glavnokomandujući ruskih oružanih snaga, po tradiciji prisustvuje paradi koju je ove godine pratilo više od 600 novinara. Kao i prethodnih godina, parada se sastoji od marša, procesije motornih vozila i vazduhoplovne egzibicije. Prikazano je 151 vozilo, a u vazduhoplovnoj egzibiciji učestvovalo je 68 aviona i helikoptera. Vojna parada se tradicionalno održava u još osam gradova koji nose titulu herojskih gradova -Sevastopolj, Kerč, Sankt Peterburg, Smolensk, Murmansk, Tula, Novorosijsk i Volgograd, kao i u 16 gradova u kojima je se nalaze vojno osoblje, flote i mala kaspijska flota.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Dan trijumfa nepobedivih patriotskih snaga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2014

Na vojnoj paradi povodom obeležavanja 69. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, predsednik Rusije Vladimir Putin je pohvalio snagu trijumfalnog ruskog patriotizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putin: Dan pobede - trijumf patriotizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2014

Dan pobede nad fašizmom je dan trijumfa nepobedivih patriotskih snaga, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.