Predsednik Irana optužio Izrael, Zapad i SAD VIDEO

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 18:35

Predsednik Irana optužio Izrael, Zapad i SAD VIDEO

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, u razgovoru sa Vladimirom Putinom u Moskvi, optužio je Zapad i SAD da podržavaju genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze.

Putin je rekao da je veoma važno razgovarati o situaciji na Bliskom istoku, posebno na palestinskim teritorijama, preneo je Rojters.

Raisi je optužio Izrael i za zločine protiv čovečnosti nad Palestincima u Pojasu Gaze.

Predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Irana je rekao da je potrebno da se što je pre moguće okonča izraelsko bombardovanje Pojasa Gaze, kao i da je potrebno hitno naći rešenje za taj sukob.

Raisi je izrazio žaljenje zbog toga što, kako je naveo, međunarodne organizacije nisu pokazale efikasnost u rešavanju izraelsko-palestinskog sukoba.

Rojters navodi da Iran podržava palestinsku militantnu grupu Hamas, koja vlada Pojasom Gaze, a da Rusija ima odnose sa svim ključnim akterima na Bliskom istoku, uključujući Hamas i Izrael.

Izrael je ponovio danas da je cilj njegovih vojnih akcija Hamas.

SAD su izrazile snažnu zabrinutost zbog povećane vojne saradnje između Moskve i Teherana.

Kremlj je prošlog meseca saopštio da Rusija i Iran razvijaju međusobne odnose, uključujući i u oblasti vojno-tehničke saradnje, ali je odbio da komentariše sugestiju Bele kuće da Iran možda razmatra da pošalje Rusiji balističke projektile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iranski predsjednik: Zapad podržava izraelski genocid nad Palestincima

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2023

TEHERAN - ​Iranski predsjednik Ebrahim Raisi optužio je u četvrtak zapad da podržava izraelski "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze, na početku razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.