Popović pisao Putinu da spreči prijem Kosova u Unesko

Izvor: RTS, 13.Okt.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović pisao Putinu da spreči prijem Kosova u Unesko

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović uputio je pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem ga moli da učini sve što je u njegovoj moći da spreči prijem Kosova u Unesko. Pismo slične sadržine i molbu Popović je uputio i patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kao što je ruski narod danas ugrožen na svom istorijskom tlu u Ukrajini, tako je i srpski narod ugrožen na teritoriji koja vekovima predstavlja centar njegovog duhovnog bića, naveo je Nenad Popović u pismu, prenosi Tanjug.

Lider SNP-a u pismu podvlači da pojedine zapadne zemlje žele da KiM van svake redovne procedure prime u članstvo u Unesko.
"Ako se to dogodi, Srbiji će biti oduzeto ono najvrednije i najsvetije što ima, a to je nasleđe svete srpske loze Nemanjića koje je dokaz postojanja srpske države i naše Srpske pravoslavne crkve još od vremena srednjeg veka. Na tom nasleđu, i na svetosavsko kosovskom zavetu, počiva naš celokupan identitet kao naroda" dodao je Popović.
Prema njegovim rečima, ulaskom Kosova u Unesko srpskom narodu se na brutalan način oduzima i krade njegov identitet.
On ruskom predsedniku u pismi iznosi i činjenice da je na KiM evidentirano više od 1.500 spomenika srpskog kulturnog nasleđa, zbog čega je ono uvek tretirano kao kolevka Srbije i duhovno središte Srba, ali i rodno mesto prve srpske srednjovekovne države.
"Ti Srbi su – u znak poštovanja zajedničkog slovenskog porekla sa braćom Rusima – sebe nazivali Rasi, a prvoj svojoj državi dali su ime Raška", naveo je Popović.
Srpski narod je svestan da nema većeg prijatelja od Rusije i "zato Vas molim u ime celokupnog srpskog naroda da iskoristite svoj ogromni autoritet i globalno liderstvo da učinite sve što je u Vašoj moći da sprečite prijem Kosova u Unesko", rekao je Popović u pismu Putinu.
U suprotnom, prema njegovim rečima, srpska pravoslavna i sakralna baština biće predata na staranje istim vandalima koji su je uništavali u martovskom pogromu 2004. godine.
"Molimo vas da i danas uvažite naš apel i pomognete nam da se odupremo nepravdi i zlu koje pokušavaju da nanesu Srbiji. Molimo vas da ne dozvolite da identitet celokupnog srpskog naroda, države i crkve bude stavljen u ruke onih kojima je jedini cilj da taj identitet ospore i trajno izmene" naveo je Popović u pismu predsedniku Rusije.
On je naveo i da se čitav slobodni svet divi hrabrosti Rusije, koja se upustila u akciju uništenja terorista Islamske države.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pisma Putinu i patrijarhu Kirilu zbog Uneska

Izvor: Akter, 13.Okt.2015

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović javno je pozvao u dva odvojena pisma predsednika Rusije Vladimira Putina i ruskog patrijarha Kirila da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se sprečio prijem Kosova u UNESKO..Molimo Vas da ne dozvolite da identitet celokupnog srpskog naroda, države...

Nastavak na Akter...

I POPOVIĆ PISAO RUSKOM PREDSEDNIKU: Putine, ne daj Kosovu u Unesko!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2015

Predsednik Srpske narodne partije uputio je pismo šefu ruske države, ali i patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu...BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović uputio je pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem ga moli da učini sve što je u njegovoj moći...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.