Pitanje ukidanja sankcija Rusiji se razmatra

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje ukidanja sankcija Rusiji se razmatra

Pitanje ukidanja sankcija Rusiji se razmatra, saopštila je viša savetnica predsednika SAD Kelijen Konvej u intervjuu televizijskom kanalu „Foks njuz“.

„Sve se to razmatra“, odgovorila je ona na pitanje novinara da li će ta tema biti predmet telefonskog razgovora Donalda Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina u subotu.

Predsednik SAD Donald Tramp u subotu će razgovarati telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednikom Francuske Fransoa Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saopštio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

„Izvlačeći maksimalnu korist iz prve sedmice (svog predsedničkog mandata), predsednik će sutra razgovarati telefonom sa liderima Francuske, Nemačke i Rusije“, navedeno je u Spajserovom saopštenju na Tviteru.

Trampova savetnica Kelijen Konvej ranije je saopštila u intervjuu televizijskom kanalu Si-Bi-Esu da će Tramp i ruski lider Vladimir Putin razgovarati o borbi protiv radikalnog terorizma i o nizu drugih pitanja.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov potvrdio je da će Putin u subotu uveče razgovarati telefonom sa Trampom.

Planirano je da ruski predsednik Trampu čestita stupanje na dužnost, kao i da je moguće da će lideri razmeniti mišljenja o osnovnim parametrima aktuelnih bilateralnih odnosa. 

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svet dočekao Trampov potez " Putinu zazvonio telefon FOTO

Izvor: B92, 28.Jan.2017

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je telefonom ruskog kolegu Vladimira Putina, što je prvi direktan kontakt dvojice lidera...Tramp je prethodno na Tviteru naveo da će sa Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa, kao i o "informacijama o tome šta treba raditi u narednih sedam dana"...Portparol...

Nastavak na B92...

Istorijski poziv: Putin i Tramp se čuli telefonom, otkriveno o čemu su razgovarali

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2017

Donald Tramp, 45. predsednik SAD, obavio je važan razgovor telefonskim putem sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom...Posle raznih nagađanja o temama koje su se našle na stolu, predsednički dvojac razgovarao je o borbi protiv ISIS u Siriji, o stabilizaciji i razvoju rusko-američkih odnosa na...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.