Parada povodom Dana Ratne mornarice Ruske Federacije

Izvor: Vostok.rs, 28.Jul.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada povodom Dana Ratne mornarice Ruske Federacije

Danas se obeležava Dan Ratne mornarice Ruske Federacije. Glavni događaj je u Sankt Peterburgu na reci Nevi gde se održava parada u kojoj učestvuje više od 40 brodova.  U paradi će učestvovati i kineski razarač "Ksiang", kao i fregata "Tarkaš" indijske mornarice. Dan Ratne mornarice obeležava se vojnim paradama širom Rusije. Proslava datira još iz sovjetske ere, a uspostavljena je 1939. godine. Obeležavanje je obustavljeno 1980. godine, ali je ruski predsednik Vladimir Putin obnovio 2003. godine.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PARADA: Ruska vojna sila postrojena pred Putinom VIDEO

Izvor: Mondo, 28.Jul.2019

U Sankt Peterburgu održana glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije, a paradi prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin koji je rekao da Rusija planira da izgradi jedinstvenu flotu...Foto: Youtube/screenshot/euronews.."Heroizam mornara, talenat mornaričkih komandanata i brodograditelja,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.