Pankerke prave haos, država štititi vernike

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pankerke prave haos, država štititi vernike

Ruski predsednik Vladimir Putin je, komentarišući presudu izrečenu članicama pank grupe Pusi rajot, rekao da je država "obavezna" da zaštiti osećanja vernika.

Država mora da brine o svojim vrenicima: Vladimir Putin  

"One su najpre bile u crkvi Elokovskaja, gde su napravile haos, a potom su otišle u drugu crkvu i ponovo napravile pometnju... Država je obavezna da zaštiti osećanja vernika", rekao je ruski predsednik u intrevjuu televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Raša Tudej.

On je podsetio da su članice ruske pank grupe učestvovale u snimanju scene kolektivnog seksa, koji je postavljen na internetu.

 

"Da li je presuda koja im je izrečena opravdana i proporcionalna onome što su učinile? Za sada neću da dajem komenatare na tu temu", rekao je Putin.

 

Članice Pusi rajota  

 

Članice benda Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jekaterina Samucevič osuđene su 17. avgusta za huliganstvo, pošto su u februaru u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi izvele performans u okviru kojeg su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni".

 

 

Međunarodna zajednica kritikovala je odluku ruskog suda, ocenjujući da je kazna neproprocionalno visoka u odnosu na krivično delo.


Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.