PUTINOVE MERE PROTIV KORONE RASPALILE S*KSUALNE FANTAZIJE RUSA: Evo za čim je jagma u s*ks šopovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOVE MERE PROTIV KORONE RASPALILE S*KSUALNE FANTAZIJE RUSA: Evo za čim je jagma u s*ks šopovima

Potražnja za kondomima i lubrikantima naglo je porasla i u internet prodavnici "Azbuka ukusa", nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin 25. marta proglasio sledeću nedelju neradnom zbog korona virusa.

U jeku pandemije korona virusa, Rusi pojačano kupuju proizvode za starije od 18 godina - kondome, lubrikante, seks-igračke i kostime. Na primer, potražnja za kostimom medicinske sestre porasla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nekoliko puta.

Tokom marta, prodaja u onlajn seks-šopu "Ozon" porasla je za 300 odsto u odnosu na godišnji prosek, kažu iz ove prodavnice.

Tradicionalno, najveća potražnja na tržištu intimne robe je uoči Dana zaljubljenih i sličnih praznika, nakon čega opada.

Međutim, prodaja je trenutno na nivou 14. februara i 8. marta, navode iz "Ozona".

- To je očigledno posledica smanjenog protoka ljudi na javnim mestima i ograničenja društvenih aktivnosti u svetlu pandemije korona virusa i preventivnih mera - pretpostavljaju iz "Ozona".

Internet prodavnica Ali Ekspres Rusija takođe beleži povećanu potražnju proizvoda za starije od 18.

Prodaja je ovog meseca porasla za 20 odsto u odnosu na februar, kažu iz pres-službe Ali Ekspresa. Ovakav rast kompanija objašnjava aktuelnim merama samoizolacije.

Rusija nije jedina zemlja u kojoj je potražnja za seks-igračkama porasla tokom epidemije korona virusa.

Nemački proizvođač seks-igračaka "Vumenajzer" saopštio je da je u periodu od 1. januara do 6. marta porast prodaje robe za 50 odsto veći od očekivanog.

U Italiji i Sjedinjenim Državama, koje zajedno sa Kinom spadaju u prve tri zemlje u svetu po broju obolelih od korona virusa, prodaja je porasla za 60 odsto u odnosu na očekivano.

Ministarstvo zdravlja američke države Njujork je, u cilju borbe protiv širenja korona virusa, apelovalo na stanovnike da seks upražnjavaju samo sa stalnim partnerima, kao i da smanje broj seksualnih partnera što je više moguće.

Ministarstvo je takođe preporučilo da se seks uživo zameni video-pozivima i sekstingom.

- Vi ste sami svoj najsigurniji seksualni partner. Masturbacija ne doprinosi širenju Kovid-19, posebno ako perete ruke (i seks-igračke) vodom i sapunom 20 sekundi pre i posle seksa - kažu iz Ministarstva.

Zdravstvene institucije u Rusiji nisu izdale nikakve slične preporuke.

"Ozonovi" najpopularniji proizvodi su kondomi i lubrikanti. Njihova prodaja je ovog meseca porasla za 147, odnosno, 124 odsto.

- Štaviše, klijenti kupuju u proseku tri do pet paketa, očigledno razmišljaju o zalihama - kaže direktorka za poslovni razvoj sektora za negu i lepotu u kompaniji "Ozon", Iloanga Jeršova.

Prema rečima PR direktorke "Azbuke ukusa" Julije Lebed, prodaja kondoma i lubrikanata je posle Putinovog obraćanja skočila za 45 odsto od uobičajene, dok je 26. marta potražnja nastavila da raste.

Analitičari "Ozona" takođe su zabeležili porast prodaje erotskog donjeg veša i kostima. Prošle nedelje, ona je porasla za 110 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Prodaja erotskih igara porasla je za 80 odsto u odnosu na prošlu godinu, a Rusi najčešće kupuju kamasutra karte.

Od 14. marta, prodaja seksualnih igračaka i intimnih masažera na "Ozonu" je porasla 1.5 put.

Rusi najčešće biraju modele u jarkim bojama sa daljinskim upravljanjem, koji najviše liče na gedžete, kažu analitičari "Ozona".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.