PUTIN: Odmazda neminovna, kaznićemo sve teroriste

Izvor: Kurir, 17.Nov.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN: Odmazda neminovna, kaznićemo sve teroriste

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da će ruski vazdušni napadi u Siriji biti nastavljeni i intenzivirani kako bi ekstremisti shvatili da je odmazda neminovnost.

"Tragaćemo za njima ma gde se sakrili. Naći ćemo ih u bilo kom delu sveta i kazniti", rekao je Putin, nazvavši obaranje ruskog aviona iznad Egipta "jednim od nakrvavijih zločina".

Šef ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov obavestio je ruskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je ruski putnički avion oboren iznad Sinajskog poluostrva bombom i to snage jednog kilograma TNT.

"Bez sumnje možemo da kažemo da je to bio teroristički napad", rekao je Bortnjikov. Putin je podsetio da to nije prvi put da se Rusija suočava sa varvarskim terorističkim napadima.

"Ubistvo naših ljudi iznad Sinaja spada u nakrvavije zločine uzimajući u obzir broj žrtava", rekao je Putin, dodajući da to nikad neće biti zaboravljeno, kao i da neće sprečiti Rusiju da traga i kazni počinioce.

U avionu je bilo 224 putnika i članova posade i svi su poginuli, a odgovornost je preuzela Islamska država.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Oboren ruski avion

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Oland zajednički protiv Islamske države

Izvor: RTS, 17.Nov.2015

Kremlj je saopštio da su se Vladimir Putin i francuski predsednik Fransoa Oland u telefonskom razgovoru dogovorili da vojske dve zemlje uspostave saradnju u borbi protiv Islamske države. Prestonica ID, sirijski grad Raka, na meti ruskih, francuskih i američkih bombardera. ...

Nastavak na RTS...

Putin: Saradnja Kine i Rusije ozbiljan faktor stabilizacije sveta

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2015, 00:31

17.11.2015. -..Zajednički rad Kine i Rusije u raznim sferama, uključujući i vojnu, predstavlja ozbiljan faktor koji stabilizuje nimalo jednostavnu situaciju u svetu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa zamenikom predsednika Centralnog vojnog saveta Kine Ksu Kiljangom...„Stalno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.