PUTIN IZGUBIO U SRBIJI I BRITANIJI

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN IZGUBIO U SRBIJI I BRITANIJI

BEOGRAD - Veliki uspeh. Premijer Rusije Vladimir Putin pobedio je na izborima za predsednika i na glasanju po svim ambasadama u Evropi, osim u Srbiji i Britaniji, saznaje Kurir iz diplomatskih izvora. On je dobio najveći broj glasova u više od 40 diplomatskih predstavništava na Starom kontinentu.

BEOGRAD - Veliki uspeh.

Premijer Rusije Vladimir Putin pobedio je na izborima za predsednika i na glasanju po svim ambasadama u Evropi, osim u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Britaniji, saznaje Kurir iz diplomatskih izvora. On je dobio najveći broj glasova u više od 40 diplomatskih predstavništava na Starom kontinentu.

Sagovornik Kurira navodi da je Putin, koji je već bio na funkciji predsednika u dva mandata, od 2000. do 2008, ostvario neverovatan uspeh na minulim izborima u ruskim ambasadama širom Evrope.

- On je odneo ubedljivu pobedu. Od više od 40 ambasada po Evropi, Putin nije dobio samo u dve. U Beogradu i Londonu nije imao više glasova od svojih protivkandidata - rekao je za Kurir jedan diplomata.

Inače, Putin je osvojio treći predsednički mandat u prvom krugu izbora sa skoro 64 odsto glasova birača. Imao je znatno više glasova od bilo kog drugog kandidata na izborima. Drugoplasirani je bio lider komunista Genadij Zjuganov sa samo 17 odsto glasova. Na trećem mestu završio je ruski tajkun i nezavisni kandidat Mihail Prohorov sa skoro osam odsto dobijenih glasova, a za njim slede Vladimir Žirinovski, s malo više od šest procenata, i Sergej Mironov, sa skoro četiri odsto glasova.

Prohorov u vladi?

Vladimir Putin nije isključio mogućnost da neko od mesta u novoj vladi ponudi trećeplasiranom kandidatu na izborima, tajkunu Mihailu Prohorovu. On je najavio da će tim povodom uskoro razgovarati sa aktuelnim predsednikom Dmitrijem Medvedevom.

Prohorov, koji je na izborima nastupio kao samostalni kandidat i dobio 5,7 miliona glasova (7,9 odsto), prema Putinovoj oceni ozbiljan je čovek i dobar preduzetnik za kojeg bi moglo da se nađe mesto u vladi, ako to želi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Putin sa Medvedevim o sastavu nove vlade

Izvor: Blic, 08.Mar.2012

Moskva - Premijer i budući predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da namerava da već danas započne konsultacije o formiranju nove vlade, kao i da će raditi u interesu ruskog naroda, bez obzira na političku opredeljenost. ..- Želeo bih da se obratim svim gradjanima Rusije koji su učestvovali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.