Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ornela Muti kažnjena zbog večere sa Putinom

Sud u Italiji osudio je glumicu Ornelu Muti na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora jer je preskočila nastup u pozorištu da bi večerala sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na jednom humanitarnom događaju, preneli su danas italijanski mediji.

Glumica je bila na bolovanju u vreme jedne pozorišne premijere 2010. godine. Mutijeva (59) je predočila medicinski dokument koji dokazuje da je morala da odsustvuje s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << posla zbog bolesti.

Sud u severnom italijanskom gradu Pordenoneu utvrdio je da je glumica 10. decembra 2010. godine putovala u Sankt Peterburg da bi prisustvovala humanitarnoj večeri sa Putinom i američkim glumcem Kevinom Kostnerom.

Glumica, koja je nastupila u preko 100 italijanskih filmova i predstava, moraće da plati 600 evra plus 30.000 evra da bi izbegla kaznu zatvora zbog kršenja uslova iz svog ugovora.

Lokalno pozorište u Pordenoneu navodno je trebalo da joj plati 25.000 evra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.