Obavljen važan razgovor: Putin je spreman?

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 17:23

Obavljen važan razgovor: Putin je spreman?

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

Tom prilikom poručio je da bi Kijev trebalo da što preda razminira luke kako bi omogućio slobodan prolaz brodova, saopštio je Kremlj.

Ruski predsednik je takođe rekao i da su apsolutno neosnovani svi pokušaji da se odgovornost za otežavanje isporuke poljoprivrednih proizvoda prebaci na Rusiju.

Pored toga, Putin je Nehameru skrenuo pažnju i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sabotažu pregovora Rusije i Ukrajine od Kijeva. Takođe je kazao i da Rusija radi na tome da se osigura bezbednost komercijalne plovidbe na Azovskom i Crnom moru.

"Razgovor je bio konstruktivan, a glavna tema bila je globalna prehrambena bezbednost. Putin izneo detaljna pojašnjenja svih tih problema koji su nastali, između ostalog, i zbog antiruskih sankcija SAD i EU", navodi se u saopštenju Kremlja.

Sa druge strane, Nehamer je nakon razgovora sa Putinom rekao medijima da je ruski predsednik kazao da je spreman da sa Ukrajinom aktivnije razgovara o razmeni zarobljenika.

Takođe je kazao i da mu je Putin preneo da je spreman da dozvoli izvoz morskim putem, kao i da će Rusija ostati dosledna svim ugovorima po pitanju isporuke gasa Austriji.

Govoreći o samom razgovoru Nehamer je ocenio da je on bio "veoma ozbiljan i intenzivan, baš kao i prethodni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.