OBAMA I PUTIN PRIČALI O SIRIJI: Evo šta su bile teme razgovora

Izvor: Kurir, 15.Mar.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAMA I PUTIN PRIČALI O SIRIJI: Evo šta su bile teme razgovora

Ruski predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog kolegu Baraka Obamu da će ruske snage da počnu da se povlače iz Sirije, pošto su završili "glavne zadatke" u borbi protiv terorizma, saopštio je večeras Kremlj.

"Predsednici su pozvali na intenziviranje procesa političkog rešenja sirijskog konflikta i podržali razgovore u Ženevi između sirijske vlade i opozicije, pod okriljem UN", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se u saopštenju Kremlja, preneo je Rojters.

Istovremeno, Bela kuća je objavila da su Putin i Obama razgovarali o krizi u Siriji i najavljenom povlačenju ruskih snaga.

Obama je pozdravio smanjenje nasilja u Siriji od stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin obavestio Obamu o povlačenju trupa

Izvor: B92, 15.Mar.2016

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog kolegu Baraka Obamu da će ruske snage da počnu da se povlače iz Sirije..."Predsednici su pozvali na intenziviranje procesa političkog rešenja sirijskog konflikta i podržali razgovore u Ženevi izmedju sirijske vlade i opozicije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.