Novi rat na pomolu: Putin naredio punu borbenu gotovost!

Izvor: BKTV News, 24.Nov.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rat na pomolu: Putin naredio punu borbenu gotovost!

Stravično!

Putin je u sredu na konferenciji sa visokim zvaničnicima ministarstva odbrane i top-menadžerima kompanija vojne industrije naveo da svi treba da budu u mogućnosti da se brzo preorijentišu na ratne operacije.

"Mogućnost jedne ekonomije da rapidno poveća produkciju vojnih proizvoda i usluga kad je to potrebno jeste jedan od najvažnijih uslova za nacionalnu bezbednost. Sve strateške firme i velike kompanije moraju za to biti spremne", naglasio je Putin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
 On je dodao da je tokom 2015. i 2016. o tome već razgovarao s vojnim zvaničnicima, a sada traži od njih i menadžera kompanija da mu podnesu izveštaj o tome s kojim problemima su se sreli tokom prethodne godine, a šta je bilo na zadovoljavajućem nivou.

FOTO: Wikipedia

Nove naredbe došle su samo dan nakon što je Putin zahtevao da se ubrza vojni tehnološki razvoj kako bi Rusija mogla da parira Zapadu.

 "Naša pešadija i mornarica moraju imati najbolju opremu, bolju od svih stranih armija. Ako hoćemo da pobedimo, moramo biti bolji", istakao je Putin. Takođe, on je tražio izveštaje i rezultate vojnih vežbi "Zapad 2017", za koje se ispostavilo da su bile veoma uspešne. U pitanju su vežbe održane zajedno sa vojskom Belorusije u septembru.

FOTO: Kremlin Pool Photo via AP

"Oko 13.000 vojnika je učestvovalo u vežbama, kao i 70 letelica, 680 oklopnih vozila, uključujući 250 tenkova, 200 komada artiljerije i 10 brodova. Svi su pokazali zavidnu spremnost", izvestili su Putina zvaničnici ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   NATO

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.