Nema više zone slobodne trgovine sa Kijevom

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više zone slobodne trgovine sa Kijevom

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim se od 1. januara 2016. godine suspenduje sporazum o zoni slobodne trgovine sa Ukrajinom

Kao razlog za ovakvu odluku, u dekretu se navode "vanredne okolnosti koje pogađaju interese i ekonomsku bezbednost Rusije", javlja ruska agencija Tas.

Francuska agencija AFP, izveštava da je Putin naložio suspenziju sporazuma potpisanog u oktobru 2011. godine, kao deo šireg dogovora zemalja bivšeg komunističkog bloka, koje je predsednik Rusije imao u viziji kao deo Evroazijske unije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Moskva: Nema više zone slobodne trgovine sa Kijevom

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim se od 1. januara 2016. godine suspenduje sporazum o zoni slobodne trgovine sa Ukrajinom, saopšteno je iz Kremlja.Kao razlog za ovakvu odluku, u dekretu se navode "vanredne okolnosti koje pogađaju interese i ekonomsku bezbednost Rusije",...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.