Merkelova zadovoljna zbog razgovora s Putinom

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova zadovoljna zbog razgovora s Putinom

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je zadovoljstvo zbog današnjih razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o odnosima Ruske Federacije sa EU i situaciji u Ukrajini. "Dobro je što smo se danas sreli u Moskvi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima između Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i EU i, naravno, o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekla je Merkelova, naglašavajući važnost rešavanja postojećih problema diplomatskim sredstvima, prenosi Tass. Merkelova je istakla kako je Nemačka iz svog gorkog iskustva naučila kako treba raditi, sarađivati i u komplikovanim situacijama, kao što je ova tekuća, i nastojati da se pronađu diplomatska rešenja. Nemačka kancelarka je takođe zahvalila na mogućnosti da oda poštu poginulima u Drugom svetskom ratu. "Za mene je bilo veoma važno što sam mogla da dođem ovde, kako bih mogla da na 70. godišnjicu Pobede odam poštu ljudima tadašnjeg SSSR-a koji su poginuli", istakla je Merkelova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Merkelova se složili: Potrebna saradnja

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je zadovoljstvo zbog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o odnosima Ruske Federacije sa EU i situaciji u Ukrajini...- Dobro je što smo se danas sreli u Moskvi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima između Rusije i EU i, naravno, o podršci...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.