Lukašenko preti Rusiji napuštanjem Carinskog saveza!

Izvor: Press, 11.Okt.2013, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko preti Rusiji napuštanjem Carinskog saveza!

Beloruski predsdnik je rekao da njegova zemlja računa na ukidanje ovih taksi, kao i da je njihovo ukidanje od 1. januara 2014. godine obećao ruski predsednik Vladimir Putin

"U suptrotnom slučaju, mi se nećemo vući sa Carinskim savezom ako od njega ne vidimo ekonomski efekat“, rekao je Lukašenko, a prenose ruske agencije. 

Na takse na izvoz naftnih derivata koji su dobijeni preradom ruske nafte, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prema rečima Lukašenka, Belorusija godišnje Rusiji plati oko četiri milijarde dolara.

Odnosi Rusije i Belorusije koje su zajedno sa Kazahstanom u Carinskom savezu su već duže vreme narušeni uz povremene razmirice oko cene gasa i kvaliteta hrane. 

Poslednji spor u nizu tiče se hapšenja u Minsku Vladislava Baumgertnera, izvršnog direktora „Uralkalija“, proizvođača sode, zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama sa ciljem da se obogati na račun Belorusije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Lukašenko tražio od Putina Kalinjingrad!

Izvor: Press, 11.Okt.2013

Lukašenko je izjavio ruskim novinarima u Minsku da bi želeo i da je to rekao i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kada su zajedno helikopterom preletali tu oblast da bi Belorusija razvijala poljoprivredu u oblasti Kaliningrada i da taj deo Rusije on smatra beloruskim. .."Smatram da je to naša zemlja...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.