Ja sam Krimu dao most, vi mu dajte ime

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja sam Krimu dao most, vi mu dajte ime"

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovara u Moskvi na pitanja novinara, a jedno je stiglo i sa Krima.

Naime, pitanje je glasilo: Kako se po Vašem mišljenju razvija Krim, i kako će se nazvati most koji će spajati ovo poluostrvo sa Rusijom - Krimski ili Kerički?

Ruski predsednik Vladimir putin rekao je da će Krim i Rusiju povezati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mostom preko Kerčkog moreuza. Kako je istakao,poluostrvo se postepeno integriše, uključujući i izgradnju mosta.

- Turizam će doživeti ekspanziju, razvijaćemo i visoke tehnologije tamo. Plate na Krimu su niže nego u Rusiji, ali će se i to poboljšati ako osiguramo da regionalne vlasti imaju pristup svim razvojnim programima - naveo je Putin.

Što se tiče imena mosta, ruski predsednik je rekao:

- Ja sam smislio da se most gradi, vi mu smislite ime.

Putin je priznao i da je normativna i ekonomska integracija Krima teža nego što je mislio. Kazao je i da se nada da će jednog dana Rusija normalizovati odnose sa Ukrajinom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.