Irinej zahvalan Putinu na odnosu prema KiM

Izvor: Studio B, 26.Jul.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej zahvalan Putinu na odnosu prema KiM

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej sastao se u Kremlju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kome se zahvalio na podršci interesima Srba na Kosovu i Metohiji i pozvao ga da i dalje podržava celovitost Srbije.

 Kako pišu "Novosti", Irinej je tokom susreta u četvrtak Putinu preneo da SPC visoko ceni njegovu otvorenost i pravičnost u rešavanju pitanja zaštite srpskih drevnih svetinja na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Metohiji.

Irinej je rekao da je predsednik Rusije uradio i radi mnogo da podrži Srbiju u sadašnjem istorijskom periodu i zamolio ga da i dalje podržava celovitost Srbije, prenele su "Novosti".

Patrijarh Irinej se posebno zahvalio Putinu što je Srbija odabrana za realizaciju projekta "Južni tok", jer će to, kako kaže, "dovesti do oživljavanja ekonomije i otvaranja novih radnih mesta".

Zatražio je, takođe, i da Putin podrži slobodno delovanje SPC u Makedoniji i Crnoj Gori, kao i da pomogne da se obave završni radovi unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save.

"U našem narodu postoji izreka: 'Bog, pa Rusija', i osim u Boga, mi se nadamo samo u Rusiju. Nemamo čime da uzvratimo vama, osim našom iskrenom zahvalnošću, ljubavlju i toplim molitvama za bratski veliki ruski narod", istakao je Irinej.

Šef ruske države primio je predstavnike pravoslavnih crkava u znak praznovanja 1025. godišnjice krštenja Rusije.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.