Forum nam je doneo više optimizma i vere u budućnost

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2010, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum nam je doneo više optimizma i vere u budućnost

21.09.2010. - Direktor filijale Češke izvozne banke u RF Jaroslav Poržiz

Među učesnicima međunarodnog investicionog foruma Soči-2010. koji je održan krajem prošle nedelje bio je generalni direktor filijale Češke izvozne banke u RF Jaroslav Poržiz. U intervjuu za Glas Rusije on je između ostalog istakao:

Za nas je bilo važno da čujemo iz usta premijera Vladimira Putina da će vlada Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na sve načine podržavati strane investitore, koji ulažu velika finansijska sredstva u razvoj ruske ekonomije. Što se tiče Češke izvozne banke, ona aktivno učestvuje u investiranju u važne, ozbiljne projekte: u oblasti energetike, mašinogradnje i metalurgije. Na ruskom tržištu radimo već 15 godina. Tako da su kontakti sa ruskim partnerima kod nas prilično dugotrajni i vrlo tesni. Na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju potpisali smo dva važna dokumenta: memorandume o poslovnoj sradnji Češke izvozne banke sa Baškirijom i Krasnodarskom pokrajinom. Na njihovoj osnovi će biti razrađeni zajednički projekti, a zatim potpisani ugovori o saradnji u raznim oblastima biznisa. Recimo, u Krasnodarskoj pokrajini reč je o finansijskoj podršci preduzeća malog i srednjeg biznisa. U Baškiriji o novim energetskim projektima. Želim da podvučem da Češka izvozna banka razvija svoju delatnost na čitavom ogromnom prostoru Rusije: od Moskve do Vladivostoka! Zadovoljni smo rezultatima međunarodnog investicionog foruma u Sočiju, zato što, kao prvo, stekli smo tamo nove perspektivne partnere, i kao drugo dobili smo dozu optimizma, uvrenosti da će se naša finansijska delatnost u Rusiji razvijati uzlaznom linijom, stabilno i uspešno. Bavimo se investicionom delatnošću, zato je za nas tako važno da vidimo perspektivu osvajanja tržišta za niz godina unapred. Forum u Sočiju označio je ovu perspektivu veoma jasno.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA

,

Predloži prijateljima

Komentari (0) Dodaj komentar

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.