„Forin polisi: Putin najuticajniji u svetu u 2012.

Izvor: Politika, 04.Jan.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Forin polisi": Putin najuticajniji u svetu u 2012.

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin je 2012. godine bio najuticajniji čovek na svetu, procenio je američki časopis „Forin polisi”.

Kako prenose ruski mediji, Putin je zauzeo drugo mesto na listi, ali imajući u vidu da prvo mesto nije dodeljeno nikome, ruski predsednik je praktično poneo titulu najuticajnijeg.

Sastavljači liste obrazložili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su to što niko nije na prvom mestu rečima da „još čekaju da se pojavi neko će biti spreman da na svoja pleća prezume odgovornost za najteže i najopasnije izazove” savremenog sveta.

Na trećem mestu je šef američkih Federalnih rezervi Ben Bernanki, a slede nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Barak Obama.

Iza Obame su predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, novi generalni sekretar kineske Komunističke partije Si Đinping.

Na osmom i devetom mestu su vrhovni verli lider Irana, ajatolah Ali Hamnei i šefica MMF Kristin Lagard, dok je na desetom saudijski monarh Abadula ben Abdel Aziz al Saud.

Tanjug

objavljeno: 04.01.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FP: Bez "broja 1" na listi najutjecajnijih u svijetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2013

Časopis Foreign Policy objavio je listu najutjecajnih ljudi na svijetu. Ove godine nema “broja 1”, ali na drugom mjestu je ruski predsjednik Vladimirn Putin, drugi je direktor  Američkih federalnih rezervi Ben Bernanke. Slijede potom njemačka kancelarka Angela Merkel, pa američki predsjednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Forin polisi": Putin najuticajniji u svetu u 2012. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2013

MOSKVA -..Ruski predsednik Vladimir Putin je 2012. godine bio najuticajniji čovek na svetu, procenio je američki časopis "Forin polisi"...Kako prenose ruski mediji, Putin je zauzeo drugo mesto na listi, ali imajući u vidu da prvo mesto nije dodeljeno nikome, ruski predsednik je praktično poneo titulu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.