Drecun: Poseta Putina za dalje jačanje partnerstva

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Poseta Putina za dalje jačanje partnerstva

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da će najažnije pitanje tokom posete Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina biti problem Kosmeta.
Milovan Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je veoma značajna podrška koju Rusija i predsednik Putin pružaju u sprečavanju daljeg napredovanja te samoproglašene države ka Ujedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacijama.

Drecun navodi da će predsednik Aleksandar Vučić informisati Putina o daljim mogućnostima da se nastave razgovori sa Prištinom.
Podseća da Putin kontinuirano dolazi u Srbiju i da ova poseta znači dalje jačanje strateškog partnerstva.
Poseta ima nekoliko aspekata. Drecun navodi da će se razmatrati politička situacija u regionu, položaj Srbije u međunarodnoj zajednici.
Kada je reč o ekonomiji, Drecun kaže da je to prioritet i da je važno da saradnja bude unapređena jer za to ima prostora. Kako kaže, osim ruskih investicija u Srbiji, postoji interesovanje iz Srbije za ulaganja u Rusiji.
Drecun kaže da postoji sporazum koji nas oslobađa plaćanja carina za veći deo robe, a sada će biti potpisan sporazum o trgovinskim odnosima sa Evroazijskom ekonomskom zajednicom, što otvara još veće tržište.
Predsednik skupštinskog odbora za KiM posebno ističe saradnju na bezbednosnom planu i ukazuje da Rusija ceni vojnu neutralnost Srbije jer ona svako širenje NATO-a doživljava kao udarac sopstvenoj bezbednosti.
Govoreći o ruskoj reakciji na formiranje vojske Kosova, Drecun kaže da je Moskva prepoznala da to destabilizuje situaciju i ugrožava opstanak srpskog naroda i da je reagovala kao zemlja koja drži do principa.
Ističe da Rusija daje punu podršku Srbiji i podseća na oštru reakciju iz SAD povodom uvođenja prištinskih taksi ukazujući da Priština mora da prestane da ugrožava opsatank srpskog naroda i otvoriput nastavku dijaloga.
Govoreći o godišnjici ubistva Olivera Ivanovića, Drecun je rekao da su nadležni organi Srbije napravili korak napred iako su onemogućeni da naprave valjanu istragu. 
"Priština želi da unazadi istragu i tu vidimo žestoku politizaciju, žele da prebace odgovornost na Beograd sa direktnih izvršioca i nalogodavaca", rekao je Drecun.
Na našim nadležnim organima je da pokušaju da dođu do istine i nadam se da će u tome uspeti, uprkos svemu, rekao je Drecun.
Kako je naveo, Kadri Veselji raspolaže sa informacijama koje bi dovele do ubica, on bi mogao da da mnoge odgovore.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Najvažnije pitanje tokom Putinove posete biće problem Kosmeta

Izvor: Blic, 16.Jan.2019

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je jutros da će najvažnije pitanje tokom posete Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina biti problem Kosmeta.

Nastavak na Blic...

Problem Kosova NAJVAŽNIJE PITANJE tokom posete Putina: Ruski predsednik donosi MOGUĆA REŠENJA I SAVETE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2019

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju je naveo da je veoma značajna podrška koju Rusija i ruski predsednik Putin pružaju u sprečavanju daljeg napredovanja samoproglašene države Kosovo ka Ujedinjenim nacijama..Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.