Besmrtni puk može da maršira i onlajn

Izvor: RTS, 09.Maj.2020, 16:32

Besmrtni puk može da maršira i onlajn

Tradicionalni marš Besmrtnog puka održan je i ove godine u Rusiji, ali ovaj put onlajn.
U Besmrtnom puku inače marširaju stotine hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka koji su se borili u Drugom svetskom ratu.

Zbog pandemije koronavirusa, morale su da se unesu drastične izmene u ovu manifestaciju, pa je tako ona održana onlajn. I ove godine učestvovao je i ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vladimir Putin.
On je ranije danas čestitao Dan pobede svim građanima i istakao da je to najvažniji i najsvečaniji praznik koji ima duhovno i suštinsko značenje.
"To je naše sećanje, ponos i istorija naše zemlje. Istorija svake porodice, deo naše duše koju su nam predali očevi, majke, bake i dede", rekao je Putin.
Poželeo je dug život veteranima i rekao da se klanja pred velikim pokolenjem pobednika koji su za zemlju uradili toliko da to ne može da im se plati.

Ove godine na Dan pobede u Rusiji nije bilo tradicionalne vojne parade zbog epidemije koronavirusa.
Međutim, nije izostao spektakl na nebu, pošto su vojni avioni nadletali gradove u Rusiji.
Prikazani su helikopteri i avioni koji su ponos ruskog ratnog vazduhoplovstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.