BLINKEN POTVRDIO JAVNOSTI: Oko jedne stvari se složio sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 17:49

BLINKEN POTVRDIO JAVNOSTI: Oko jedne stvari se složio sa Putinom

Pogledajte šta je poručio američki državni sekretar

Državni sekretar SAD Entoni Blinken je u intervjuu za televiziju "Foks njuz" izjavio da je to da su odnosi Moskve i Vašingtona na najnižoj tački u poslednjih nekoliko godina – jedina stvar sa kojom je saglasan sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

- To je, verovatno, jedina stvar sa kojom sam saglasan sam predsednikom Putinom - glasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je odgovor Blinkena na pitanje voditelja da li je saglasan sa mišljenjem ruskog predsednika da su odnosi Rusije i Amerike najniži u nekoliko poslednjih godina.

Uprkos tome, Blinken je rekao i da će predsednik SAD Džozef Bajden na predstojećem susretu sa Putinom pokušati da pronađe sfere u kojima je moguće ostvariti saradnju sa Rusijom.

Podsetimo, Putin je, govoreći o očekivanjima od sastanka sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom, rekao da Moskva i Vašington pokušavaju da smanje negativnu retoriku, ali da se "ne treba zavaravati po tom pitanju".

Takođe je naveo i glavna očekivanja od sastanka sa američkim predsednikom – uspostavljanje direktnog dijaloga i stvaranje mehanizma koji zaista funkcioniše u brojnim oblastima u kojima postoji obostrani interes.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.