A pre susreta Bajden - Putin, malo demonstracija FOTO

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 08:18

A pre susreta Bajden - Putin, malo demonstracija FOTO

Ženeva -- Pred susret Džoa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi održan protest na kom su učesnici pozivali na puštanje na slobodu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.

Golih prsa, u vojničkim pantalonama kako bi imitirao snimke sa letnjeg odmora ruskog predsednika, demonstrant Aleksandar Ljubušin navukao je masku sa Putinovim likom i sedeo na klupi na sunčanom trgu u Ženevi, pretvarajući se da drži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << votku, preneo je Rojters.

Upitan da li očekuje dobar rezultat na samitu zakazanom za sutra popodne u obližnjoj vili pored jezera, Putinov imitator je odgovorio: "Naravno. Ako ne, obustaviću sav gas i naftu".

Na klupi pored njega nalazili su se lažni pištolj i maketa nervnog agensa Novičok, za koji su nemački lekari rekli da je prošle godine u Sibiru korišćen kako bi Navaljni bio otrovan, što Kremlj negira.

U blizini, nekoliko desetina demonstranata je tražilo puštanje na slobodu Navaljnog koji služi zatvorsku kaznu od dve ipo godine.

Oni su uzvikivali "Rusija bez Putina" pored plakata na kome Navaljni potpisuje srce - kopiju freske koja se pojavila na ulici u centru Ženevi pre nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ženeva poželela Putinu i Bajdenu uspešan samit, Ženevljani IZAŠLI NA ULICE: Traže oslobođenje Navaljnog, a pojavio se i imitator ruskog predsednika (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Jun.2021

Dan pre nego što je ruski predsednik Vladimir Putin trebalo da stigne u Ženevu na istorijski samit sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, u tom švajcarskom gradu primećen je protest na kome su pozivali na puštanje na slobodu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.