A da razgovaramo sa ljudima pre nego što bacimo bombe?

Izvor: B92, 19.Dec.2017, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"A da razgovaramo sa ljudima pre nego što bacimo bombe?"

Vašington -- Bivši američki kongresmen i predsednički kandidat Ron Pol rekao je da je nedavni telefonski razgovor Donalda Trampa i Vladimira Putina dobar znak.

Ruski predsednik je u nedelju pozvao američkog kolegu da mu se zahvali na informacijama koje je CIA obezbedila, a na osnovu kojih je sprečen teroristički napad u Sankt Peterburgu.

Ron Pol, koji je više puta govorio o važnosti konstruktivnih odnosa između SAD i Rusije, rekao je za “Raša tudej“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je bio uzbuđen tim vestima.

“Zaista mi se to sviđa, mislim da je to dobro i mislim da je to nešto na čemu bi trebalo da poradimo. Mislim da bi bila dobra ideja da razgovaraju svake nedelje“, rekao je on.

“Istovremeno, ako možemo da budemo civilizovani i da razgovaramo jedni s drugima, zašto mi, a govorim u ime svoje zemlje, moramo da potrošimo toliko novca pretvarajući se da će neko izvršiti invaziju i da smo pod pretnjom ruske agresije. To nema smisla“, rekao je Pol.

Pol je naveo da je trenutni establišment u SAD “previše željan“ da pošalje vojsku ili uvede kazne za zemlje sa kojima se slaže.

“Kada sam bio u Kongresu i kada bih ovako govorio i kada sam se kandidovao za predsednika ljudi bi me izviždali kada bih rekao nešto tako da moramo da razgovaramo sa ljudima. U tom trenutku u pitanju je bila Kuba i druge zemlje, naravno i Bliski istok. Zašto ne razgovaramo sa ljudima pre nego što odlučimo da iskoristimo sankcije, blokade i bombe“, rekao je on.

Kako kaže, nijedna zemlja nije savršena.

“Najbolja stvar koju možete da uradite je da razgovarate sa ljudima i putujete sa njima. Čak i kada je u pitanju Severna Koreja, nema potrebe za sankcijama. Sve što urade jeste da pogode siromašan narod... Postoji bolji način za rešavanje problema u svetu bez korišćenja sile, moći, zastrašivanja, bombi i bojkota“, naglasio je Pol.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Establišment u SAD previše željan da pošalje vojsku ili kazni zemlje sa kojima se slaže"

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2017

Bivši američki kongresmen i predsednički kandidat Ron Pol rekao je da je nedavni telefonski razgovor Donalda Trampa i Vladimira Putina dobar znak...Ruski predsednik je u nedelju pozvao američkog kolegu da mu se zahvali na informacijama koje je CIA obezbedila, a na osnovu kojih je sprečen teroristički...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.