SPC priznala nezavisnost Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2010, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPC priznala nezavisnost Kosmeta"

Srpska pravoslavna crkva posredno je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije time što se obratila pripadnicima Kosovske policijske službe za pomoć u izbacivanju raščinjenog vladike raško-prizrenskog Artemija iz manastira Duboki potok na teritoriji južne srpske pokrajine, smatra magistar pravnih nauka Zoran Čvorović.

Poziv koji je KPS-u uputila Srpska pravoslavna crkva je "još jedan od činova koji, na žalost, potvrđuju da deobe među Srbima najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odgovaraju srpskim neprijateljima", rekao je Čvorović za "Vesti-online".

"A kao pravnik mogu da kažem da partikularni kontakti sa nelegalnim kosmetskim institucijama koje su do sada održavali pojedini državni organi, a sada se tome pridružili i pojedini episkopi SPC, u očima kosmetskih Albanaca i onih iz međunarodne zajednice koji su im naklonjeni, predstavljaju se i predstavljaće se kao svojevrsni akti priznanja terorističke kvazi države Kosovo, nastale na državnoj teritoriji Srbije", navodi Čvorović.

Time, nažalost, pojedinci iz SPC, kao i državni organi Srbije, svesno ili nesvesno podrivaju ustavni poredak Srbije" , ocenio je on.
Pogledaj vesti o: Vladika Artemije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.