POČELA LITURGIJA ARTEMIJA U MANASTIRU DUBOKI POTOK

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA LITURGIJA ARTEMIJA U MANASTIRU DUBOKI POTOK

ZUBIN POTOK - Umirovljeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije sa oko 50 monaha služi jutros od osam časova liturgiju u manastiru Duboki potok u Ibarskom Kolašanu, u opštini Zubin potok. Liturgiji prisustvuje veliki broj vernika stigli tokom noći i jutros.

U Duboki potok, prema saznanjima agencije Beta, došli su i igumani iz nekoliko drugih manastira na Kosovu, a ceo događaj protiče bez problema.

Vladika Artmije je u Duboki potok stigao sinoć u pratnji monaha koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ga podržavaju, a docekali su ga vernici. Liturgija je počela u osam časova i trajaće do 9.30. Vladika Artemije umirovljen je na majskom Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) pošto su utvrđene finansijske malverzacije u raško-prizrenskoj eparihiji koju je vodio, a Sinod mu je u septembru zabranio sveštenodejstva pošto je odbio poslušnost crkvenom vrhu. Episkop lipljanski Teodosije izabran je pre dva dana za novog episkopa Raško-prizrenske eparhije, odnosno prvog dana jesenjeg zasedanja Sabora SPC.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.