Atanasije služio liturgiju u Gračanici

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2010, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atanasije služio liturgiju u Gračanici

GRAČANICA - Novopostavljeni administrator Eparhije raško-prizrenske episkop Atanasije služio je danas u manastiru Gračanica svetu arhijerejsku liturgiju, čime je formalno preuzeo novu dužnost.

Vladika Atanasije je odlukom vrha SPC postavljen za administratora Eparhije, pošto je sa te dužnosti razrešen vladika Artemije. Atanasije je liturgiju držao na praznik Sretenja, pred oko 200 vernika, uz sasluženje episkopa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << lipljanskog Teodosija, navodi se u saopštenju eparhije raško-prizrenske.

Vladika Atansije je okupljene obavestio da je odlukom Sinoda SPC postavljen za administratora eparhije.

- Vladika je objasnio da je na mesto administratora postavljen kako bi se sanirala situacija u eparhiji koju je jedna grupa klirika, na čelu sa Simeonom Vilovskim, ukaljala svojim finansijskim malverzacijama, ali i širenjem nesloge i razdora u i van granica eparhije raško-prizrenske - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Sinod SPC bio prinuđen da preduzme hitne mere u cilju zaštite poretka i jedinstva SPC, posebno na prostoru Eparhije raško-prizrenske.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.