Artemije napustio Kosovo

Izvor: Blic, 08.Jun.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemije napustio Kosovo

Monasi iz Crne Reke i Svetih Arhangela i još oko sedamdesetak vernika okupili su se danas u konaku manastira Gračanice kako bi ispratili vladiku Artemija, koga je Sabor SPC razrešio dužnosti episkopa raško-prizrenske eparhije. Vladika Artemije

Obraćajući se okupljenima vladika Artemije, koji je na Kosovu proveo 33 godine, je izjavio da nikada nije mogao pomisliti da ce jednog dana napustiti "sveto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo".

Vladika Artemije je iz Gračanice otišao u manistir Šišatovac na Fruškoj gori

"Mislio sam da će se naš narod jednom sabrati u Gračanici da me isprati na počinak ovde u manastirsko groblje. To bi mi lakše bilo nego ovo danas, ali neka bude Božja volja, ja odlazim tamo gde moram, vi ostajte tamo gde morate, ostajte, čuvajte naše svetinje i naše Kosovo", kazao je vladika.

Nenad Kojić se obratio vladiki u ime Srba iz Kosovskog Pomoravlja koji podržavaju vladiku Artemija, prenosi Kim radio. Kazao je da su se prevarili svi oni koji su mislili da će ako udare na vladiku, dobiti Kosovo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.