Ekspertski tim da predstavi strategiju za MSP

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspertski tim da predstavi strategiju za MSP

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić predložio održavanje zajedničke sednice Vlade i parlamenta na kojoj bi srpski ekspertski tim prezentovao strategiju predstavljanja države pred Medjunarodnim sudom pravde, koji treba da da savetodavno mišljenje o jednostranom proglasenju nezavisnosti KiM.

"Smatram celishodnim da se pod pokroviteljstvom predsednika Republike, a u prisustvu predstavnika Univerziteta, Akademije nauka, verskih zajednica i srpske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa Kosova i Metohije, održi zajednička sednica Vlade i parlamenta na kojoj bi naši eksperti prezentovali svoju strategiju predstavljanja Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu", naveo je Batić u saopštenju.

On smatra da bi na taj način ekspertski tim bio u mogućnosti da sasluša odredjene predloge i sugestije i od predstavnika najznačajnijih državnih institucija dobije pun mandat za rad.

Pitanje legalnosti secesije Kosmeta, koju su albanski predstavnici proglasili 17. februara 2008, pokrenula je Srbija, a Generalna skupština UN je, na zahtev vlasti u Beogradu, zatražila o tome savetodavno mišljenje MSP u Hagu.

Pravni tim Srbije predao je gotovo 1.000 stranica sa doklumentima i argumentacijom relevantnom za dokazivanje stava da jednostrana secesija Kosmeta nije u skladu s medjunarodnim pravom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.