Batić: Zašto Milosavljević nije smenjen?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Zašto Milosavljević nije smenjen?

Poslanik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić saopštio je danas da će Narodnoj skupštini Srbije predložiti formiranje anketnog odbora o okolnostima nabavke i upotrebe vakcina protiv gripa A/H1N1.

Neophono je da anketni odbor, smatra Batić, odgovori zašto se kasnilo sa nabavkom vakcina, pa će poslednje količine biti isporučene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada više nigde neće biti epidemije. Prema rečima Batića, trebalo bi odgovoriti i zašto nisu izvršene analize da bi se utvrdile stvarne potrebe Srbije za ovom vakcinom, zašto nije bilo tendera, zašto je, kao posednik, bila angažovana Jugohemija i kolika je njena provizija.

Batić se zalaže i da javnost sazna odgovore na pitanja zašto je i po kojim kriterijumima za distribitera angažovana privatna apoteka iz Valjeva sa dvoje zaposlenih, ko je zastupnik Novartisa, ko plaća penale što se odustalo od nabavke tri miliona doza vakcine i zašto Srbija jedina u Evropi hoće da vakciniše školsku decu.

"Potpuno je neverovatno da ministar zdravlja Tomica Milosavljević nije podneo ostavku, a još neverovatnije da nije smenjen", zaključio je Batić.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.