Vujošević o uzrocima kraha “orlova” na Mundobasketu

Izvor: 011vodič.com, 13.Sep.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević o uzrocima kraha “orlova” na Mundobasketu

Nacija je očekivala zlato ili makar medalju, ali “orlovi” se vraćaju iz Kine sa utešnim petim ili šestim mestom i bez vize za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. Javnost je razočarana porazima od Španije i Argentine. Nekadašnji trofejni stručnjak Partizana i bišvi selektor naše zemlje Duško Vujošević stao je u odbranu Aleksandra Đorđevića. Novi trener rumunskog Kluža kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << reprezentaciji mnogo falio Miloš Teodosić.
Kvota u kladionici MaxBet na pobedu košarkaša Srbije protiv Češke sa više od 12.5 poena razlike je 1.85.
Moramo da kažemo da se ipak radi o neuspehu. Pobeda protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država govori da su igrači pokazali određenu reakciju, što je za pohvalu, i da imaju samopoštovanje posle dve slabije utakmice sa Španijom i Argentinom. Mislim da je srpski tim imao veći potencijal i da smo kojim slučajem osvojili Svetsko prvenstvo, svi bismo bili sa višim rejtingom. Pre svega igrači, kojima je najteže što to nije tako, a onda i svima nama koji se bavimo košarkom. Košarka bi u Srbiji dobijala veća sredstva, mada i sad ima klubova koji imaju dobre budžete, bio bi povećan interes dece – rekao je Vujošević u intervjuu za “Sport klub“.
On kaže da ne može sva krivica da se prebaci na Đorđevića.
– Prebaciti svu odgovornost na Đorđevića stvarno nije korektno. U situaciji smo da Olimpijske igre treba da obezbedimo kroz kvalifikacije. Litavnija se već prijavila da bude organizator jedne grupe, a organizacija košta oko 2.5 miliona evra. Košarka je nacionalni sport, ali prijatelji se vide kad ne ide baš sve kako je moglo da ide i košarci je ovog momenta potrebna pomoć svih onih koji je vole. Nadam se da će ta pomoć da stigne od svih i izjavama i materijalnim ulaganjima u održavanju vrhunskog proizvoda Jugoslavije i srpske države.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Vujoševiću je drago što je njegov učenik Bogdan Bogdanović i na Mundobasketu pokazao da je izrastao u ozbiljnog igrača.
– Mislim da je Bogdan imao mnogo značajan razvoj u vremenu kada sam ga ja trenirao i vodio, to se nastavilo kod Željka Obradovića, a uzlazna linija vidljiva je i NBA ligi. Tamo ima partnere koji igrača teraju na napredak. Bogdanović i u nekim najgorim danima, i kada se ponaša bez potpune posvećenosti sportu, ipak radi dovoljno na svom usavršavanju. Drago mi je što pravi dobru karijeru i nadam se da će nastaviti uzlaznom linijom.
Problem lidera tima je bio evidentan. Mnogi govore o (ne)opravdanom izostanku Nikole Kalinića.
– Mislio sam da će izostanak Teodosića lakše da se preboli, ali očigledno da je došlo do borbe za liderstvo u određenim momentima, koja do kraja nije bila zdrava. Da je Teodosić bio sa ekipom znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva… i lakše bi se uspostavila hijerarhija. Što se tiče Kalinića, smešno bi bilo da je zbog one izjave o Kosovu eliminisan sa spiska. Ja se nadam da nije, ali ni on ne bi trebalo da zaoštrava situaciju i treba da ostavi prostor da bude ponovo pozvan i da ima želju da ponovo bude deo srpskog tima. Ne treba da pravi zid koji ne može da se premosti. Kada to kažem, ne mislim o politici, već o tome što nije učestovao na Svetskom prvenstvu – zaključio je Vujošević za “Sport klub”.


The post Vujošević o uzrocima kraha “orlova” na Mundobasketu appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Vize,   Japan,   Partizan

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.