Skripaljeva nećaka: Tražim od Mejove da razmotri...

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skripaljeva nećaka: Tražim od Mejove da razmotri...

Nećaka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Viktorija, zatražila je od britanske premijerke Tereze Mej da razmotri njen zahtev za izdavanje vize.

Prvi njen zahtev je odbijen.

Viktorijino obraćanje Mejovoj, pročitano na ruskom, preneo je Skaj njuz, prenosi agencija Tass.

"Ono što bih najviše želela, to je da ih lično vidim, da imam priliku da našoj baki kažem istinu o tome kako su njen sin i unuka, ali moj zahtev za vizu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbijen. Čitav svet priča o političkom skandalu bez presedana, ali u njegovom centru su stvarni ljudi. To je naša porodica i treba da budemo zajedno u ovom trenutku", kazala je Viktorija Skripalj.

Ruska ambasada u Londonu uputila je danas zahtev da se održi sastanak ruskog ambasadora u Londonu Aleksandra Jakovenka sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom radi razgovora o istrazi u vezi trovanja bivšeg dvostrukog špijuna.

"Očekujemo konstruktivan odgovor britanske strane i računamo da će doći do tog sastanka u bliskoj budućnosti", rekao je portparol ruske ambasade, prenela je agencija Rojters.

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom početkom marta u Engleskoj, a za njihovo trovanje Britanija je optužila Rusiju, koja to negira.

Julija se oporavlja, a Sergej više nije u kritičnom stanju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.