SP (kval.) - Čudesni Vilson srušio Francuze, meč odluke sa Rusijom

Izvor: Sportske.net, 21.Feb.2019, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP (kval.) - Čudesni Vilson srušio Francuze, meč odluke sa Rusijom

Bivši košarkaš Partizana Džamar Vilson vodio je Finsku do šeste pobede u kvalifikacijama za Mundobasket i tako je ostavio u igri za plasman na planetarnu smotru.

Biće uzbudljivo u poslednjem kolu Grupe L u kojoj igra Srbija, ali će jednako uzbudljiva završnica kvalifikacija biti i u Grupi K u kojoj Finska i Rusija jure poslednju vizu za Kinu.

Predvođena fantastičnim Džamarom Vilsonom, selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Finske večeras je na svom terenu savladala Francusku rezultatom 76:69 (14:14, 17:19, 22:15, 23:21) i tako ostala u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

Bivši košarkaš Partizana ubacio je 29 poena Francuzima i pride zabeležio 6 asistencija i 4 skoka! Sasu Salin je doprineo sa 14 poena i 2 skoka, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Amin Nua (19 pts, 4 sk) i Matijas Lesor (11 pts, 10 sk, 3 as).

Rusija je ranije danas deklasirala Bugarsku (60:104) ali to nije bilo dovoljno da "Baćuške" overe vizu za Kinu.

Rusija kolo pre kraja ima trijumf više od Finske, pa ćemo u poslednjem kolu gledati direktan okršaj ove dve selekcije za mesto na Mundobasketu.

Rusiji igra svaka pobeda i poraz sa "pola koša razlik", dok Finska mora da dobije sa +3 ili više kako bi kao treća u Grupi K prošla na Svetsko prvenstvo.

Plasman na Mundobasket iz ove grupe ranije su obezbedile selekcije Francuske i Češke.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.