Puna podrška Slovačke Srbiji za viznu liberalizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2009, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puna podrška Slovačke Srbiji za viznu liberalizaciju

KOVAČICA - Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas u Kovačici da je Srbija dobila punu podršku Slovačke za viznu liberalizaciju od 1. januara 2010.

Potpredsednik Đelić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Vlade Slovačke Dušanom Čaplovičem kazao da će ta zemlja na predstojećem savetu ministara Evropske unije (EU) zastupati pozicju "prema kojoj Prelazni trgovinski sporazum mora biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << primenjen bez odlaganja".

Đelić je u ime Vlade Srbije izrazio zahvalnost na podršci Slovačke i dodao da Beograd može računati na tu zemlju, kao na jednog od najboljih prijatelja u okviru EU.

Potpredsednik vlade je podsetio da je tokom sastanka bilo reči o bilateralnim sporazumima u oblasti obrazovanja , kulture i nauke, koji bi trebalo da budu potpisani tokom posete predsednika Slovačke Ivana Gašparoviča Srbiji, u decembru ove godine.

Tokom sastanka bilo je reči i o zajedničkoj saradnji na izradi Evropske dunavske strategije, koja bi trebalo da bude usvojena tokom Mađarskog predsedavanja Evropskom unijom u prvoj polovini 2011.

Đelić je podsetio da je Slovačka preuzela od Srbije predsedavanje Dekadom Roma, a tokom sastanka kojem je prisustvovao i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić rečeno je da "EU mora imati panevropsku romsku politiku kojoj će Srbija dati doprinos".

Tokom dana Čaploviču će biti dodeljena titula počasnog građanina Kovačice, a on će sa Đelićem obići i galeriju slikara naivaca u tom vojvođanskom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovačka za viznu liberalizaciju Srbije

Izvor: S media, 10.Okt.2009

Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Djelić izjavio je danas u Kovačici da je Srbija dobila punu podršku Slovačke za viznu liberalizaciju od 1. januara 2010. ..Posle sastanka sa potpredsednikom Vlade Slovačke Dušanom Čepalovićem potpredsednik Djelić je rekao da će...

Nastavak na S media...

Slovačka podrška Srbiji za ukidanje viza

Izvor: RTS, 10.Okt.2009

Na predstojećem Savetu ministara EU Slovačka će zastupati poziciju prema kojoj Prelazni trgovinski sporazum mora biti primenjen bez odlaganja, rekao potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić posle razgovora sa slovačkim kolegom Dušanom Čaplovičem. ..Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.